0895 662 802 / 0895 662 801

Ваучери

Ваучери

Направи подарък, донеси емоция!

Безплатна подаръчна кутия

12/02/2017

Как да изберем бижу за подарък?

Основно правило при избор на подарък е да се абстрахираме от нашия вкус и да се съобразим със стила на човека, за когото избираме. За жените тази задача е по-трудна, но ако си говорим за бижута, опитайте се да си представите човека и как би изглеждал той с бижуто, на което сте се спряли. Разбира се, по-лесно е да изберем  подарък за любим човек, но често го правим и за хора, които не познаваме особено.  Тогава е добре да вземем предвид професията и хобито им. Те често подсказват какъв тип бижута биха били подходящи (по-едри или по-дискретни, с камъни или без, по-изчистени модели или по-артистични).

И така:

Сребърно или златно бижу или пък имитационна бижутерия?


Тук сме пристрастни, защото предлагаме сребърни бижута, но ето някои от техните предимства:

  1. Свойствата на среброто, позволяват от него да се изработват много и най-различни по стил, техника и форма бижута. Неутралният му цвят предоставя възможност за съчетание с огромно разнообразие от други метали, като месинг и мед, естествени и синтетични камъни, стъкло, емайл, смола, перли, кожа, дърво и т.н.;
  2. Среброто има доказано благотворно влияние върху човешкия организъм;
  3. За разлика от стоманените и имитационни бижута, голяма част от сребърните пръстени, гривни, колиета и синджири  позволяват корекция на размера; и
  4. Не на последно място е цената, която е многократно по-ниска от тази на златните бижута и сравнима с тази на бижутата от стомана и всякакъв вид имитационна бижутерия.

Да допуснем, че човекът, за когото избирате носи сребърни бижута. Следват въпросите:

Какви сребърни бижута има? Какво би искал да носи?


Масивни или по-феерични, бляскави или пък не толкова? А, дали има дупки на ушите? предстои ли му повод, за който вече има конкретен тоалет?

Остава да решим:

Дали да е комплет от 2 или 3 части или да е само едно бижу: пръстен, гривна, колие, обеци или медальон със синджир?


Ако сме били наблюдателни, ще знаем дали човека обича да носи комплекти или предпочита сам да съчетава бижута, които не са еднакви, но се допълват добре. Бюджетът, който сме си определили, също ще ни помогне да стесним избора.

Ако се спрем на пръстен, в идеалния случай ще знаем размера на халката, а във всички останали - е добре да се консултираме с продавача дали избраният от нас модел позволява корекция. В помощ за размера ще е и ако носим негов/нейн пръстен или предварително сме премерили вътрешния диаметър на халката или просто сме го пробвали на нашата ръка.

Ако нашият избор е гривна, би било прекрасно да знаем каква е дължината, която ни трябва или обиколката на китката, но ако нямаме информация, търсим гривна, която може да бъде скъсена или има удължител.

Изборът на медальон или обеци изглежда по-лесен, защото не трябва да се съобразяваме с точни размери, но все пак е добре  да вземем под внимание дали човекът е по-едър или дребен.  Това има значение дори и при избора на синджир към медальона. Все пак искаме да подберем онази дължина, която ще подхожда както на медальона, така и на човека, без да го души или пък да се скрива от дрехите му. От значение при избора на обеци са формата на лицето и дължината на косата. Дамите с много къса коса и по-кръгло лице обикновено предпочитат по-прибрани към ухото обеци

Накратко, при избора на бижу за подарък водещи са стила на човека, за когото избираме и неговото ежедневие, размерът и формата на бижуто.  

Последни новини и събития

Камъните талисмани за зодия Лъв

Всички сме чували поговорката: „Не си играй с огъня!“ Е, със същия успех може да се каже и: „Не си играй със зодия Лъв!“

За родените под този знак всичко се върти около самите тях. Не обичат да получават команди. Лидерството им е вродено и опиташ ли се да им го отнемеш ще се сблъскаш с яростен отпор и искрен гняв. Приемат всичко твърде лично и трудно признават, че са сгрешили. Родени за да изпъкват, лъвовете са смели, решителни, уверени и винаги готови да рискуват. Представителите на тази зодия притежават горещи сърца и носят в себе си горещи емоции. Камъните талисмани за зодията се отличават със сила, която може да управлява енергията на волевите Лъвове. Ето и нашите предложения.

Камъните талисмани за зодия Рак

Родените под този знак от зодиака са любопитни, упорити и своенравни. Огорчават се лесно, понякога са подозрителни и с голямо самочувствие, поради което с някои от тях се съжителства трудно. За сметка на това са много грижливи и внимателни към близките си. Готови са да жертват себеси за доброто на своето семейство. Притежават силна памет, досетливи са и умеят добре да асимилират и възпроизвеждат нещата. Обичат доброто име и публичното признание. Ето и камъните, които сме подбрали за тях.

Камъните талисмани за зодия Близнаци

Представителите на тази зодия са разговорчиви, привлекателни и любвеобилни. Тяхната защитна стена е равнодушието. Организират живота си според собствените си разбирания. Присъщо за зодията е двойнственият начин на живот и непостоянството.  Лесно заменят едно  занимание с друго. Нетърпеливи са. Затова, камъните за тази зодия трябва да  притежават силна енергия и вибрации.

Камъни талисмани за зодия Телец

Тази зодия е символ на стабилността и възраждащата се природа. Родените под знака на Телец са изключително талантливи. Имат  удивителен усет за форма и цвят.  Славят се със своето постоянство, упоритост и издържливост. Големи инати са, не биха отстъпили от убежденията  си или начина си на живот. Трудно приемат промените и се съпротивляват до последно. Макар по природа не са агресивни, когато са притиснати или застрашени дават воля на гнева си и помитат всичко по пътя си. Представителите на тази зодия са и много ревниви. Ето защо Телците трябва да акцентират на амулети, които ще ги направят по-спокойни, по-стабилни и съсредоточени. 

Камъни талисмани за зодия Овен

Родените под знака на зодия Овен са изключително енергични, импулсивни и инициативни. Те са страстни, горещи и честолюбиви, имат богат духовен живот и са артистични и надарени. Но овните имат и своите недостатъци.

Камъни амулети за зодия Риби

Рибите са невероятно интуитивни личности и винаги следват инстинкта си. Неща, които други биха пропуснали те винаги забелязват.

Камъните  талисмани за тази зодия трябва да са магнетични и привлекателни, като самите Риби. Такива са ясписът, лабрадорита и перлите.

Камъните талисмани за зодия Водолей

Водолеите са човеколюбиви и често влагат голяма част от енергията си в социални дейности. Отличават се с висока интелектуалност и свобода на мисленето. С лекота приобщават околоните към своите идеи. Затова имат и много приятели. За тях е важно да са обичани и ценени. Подходящи за зодията са камъни с по-лека енергия. Ето и някои от тях:

Камъните талисмани за зодия Стрелец

Стрелците са  духовно силни хора  осъществяващи всичко, което са намислили. Имат силна воля и и не се страхуват да поемат рискове. Имат нужда от свобода, винаги казват истината и мразят ограниченията. Природата ги е дарила с още една отличителна черта – рационализъм. Макар той да преобладава над чувствата, Стрелците са спсобни на безумни постъпки и силни емоции. Камъните – талисмани за тази зодия са много разнообразни. Ето някои:

За втора година Сребърни Дни вместо Черен Петък

24.11.2017 г. до 26.11.2017 г. (петък до неделя)


В търговските ни обекти в гр. София и гр. Варна и на www.silverpassion.bg


Намаления до 50%

 

 

Камъните талисмани за зодия Скорпион

Родените под този знак са бунтари, не понасят еднообразието и се стремят към индивидуалност. Те са активни, темпераментни и имат ясна представа за бъдещето си. Знаят какво искат и как да го получат. Затова и камъните-талисмани за тази зодия не са еднозначни. Ето някои от тях:

Нова колекция на сребърни бижута с котешко око

От 25.10.2017 г. в търговските обекти на Silver Passion във Варна и София и онлайн на www.silverpassion.bg.

Сребърни бижута с лунен камък - накит за зодия Рак

Ако сте силно привлечени от бижута с лунен камък и вашият зодиакален знак е Рак, това не случайно! Вие сте по-чувствителни, но и интуитивни, навярно усещате връзката на камъка с Луната,  кояято е Вашата планета управител и въздейства на емоционалното Ви състояние. 

Кехлибарът – Слънчевият камък

През своята хилядолетна история кехлибарът е ценен не само заради красотата си, но и заради лечебните си и дори мистични свойства. Древните го използвали като амулет за щастие и здраве и го наричали - Слънчевият камък.

Как да изберем бижу за подарък?

Основно правило при избор на подарък е да се абстрахираме от нашия вкус и да се съобразим със стила на човека, за когото избираме. За жените тази задача е по-трудна, но ако си говорим за бижута, опитайте се да си представите човека и как би изглеждал той с бижуто, на което сте се спряли. Разбира се, по-лесно е да изберем  подарък за любим човек, но често го правим и за хора, които не познаваме особено.  Тогава ...

Заменете черния петък с три сребърни дни!

От 25-ти ноември до 27-ми ноември пазарувайте онлайн и спествете до 50%. 

Още специални оферти Ви очакват в търговските ни обекти във Варна и София!